Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A Hang-masszázs hatásmechanizmusa

 

A világ egy hangzás. Az abszolút csendet soha nem tapasztaljuk. Már az anyaméhben érzékeljük az élet alaphangjait. Itt a hangot a későbbi hallással ellentétben kizárólag vibrációs érzéseken keresztül fogadjuk. A hangok a testi és érzelmi észlelés alapját képezik és kapcsolatot alkotnak a születésünk után tapasztalható, hallható hangokkal.

A kezelések során megélt élmények arra a védettségre és gondoskodásra emlékeztetnek, amit valamikor mindannyian megéltünk, ezáltal bennünk a nyugalom, a biztonság és talán egyfajta felismerés érzését váltják ki.

 Fiziológiai háttér

Napjainkban sok szó esik a relaxáció fontosságáról. A kezelések alatt nagyon könnyen és gyorsan jutunk alfa állapotba.

Egy felnőtt agya másodpercenként 20 elektromos impulzust produkál. Ezt nevezik béta agyhullámnak. Amikor mélyen ellazulunk, vagy felszínesen alszunk, agyunk lassabban pulzál, másodpercenként 7-14Hz frekvenciát jelez, ezt nevezik alfa agyhullámnak.

Egymástól független tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy az alfa agyhullám befelé irányuló mentális (vagyis lelki, szellemi) működéssel, nyugalommal, pihenéssel és ellazultsággal kapcsolódik össze. Ez az alfa agyhullám aktivitás egyúttal az inspirációval, kreativitással, gyorsabb gyógyulással is összefügg, emellett a hatékonyabbá válik a tanulás, és erősödik a koncentrálás, figyelem összpontosítás, fókuszálás képessége.

 A tálak nem csak hangokat, rezgéseket is közvetítenek

Ha követ dobunk egy tóba, akkor koncentrikus körök keletkeznek. A hullámok keresztül vonulnak az egész tavon. hasonló történik a testünkben a hangmasszázs kezelés alatt, amely kb. 70-80%-ban vizet tartalmaz. A testünk különböző pontjain elhelyezett tálakból a rezgések bejutnak a testünkbe és koncentrikus körökben végigáramlanak, megmozgatva a mint egy 100 billióra becsült sejteket. Oldják az energetikai blokkokat, ráhangolják energiahullámainkat, hogy újra a legmegfelelőbb frekvencián rezegjenek.